Kiinteistökuvaus

Koko Suomi

Kierrän kuvaamassa eri puolilla maata. Entisissä kotikaupungeissani Oulussa ja pääkaupunkiseudulla käyn usein. Muualle Suomeen ja ulkomaille pääsen aina tarvittaessa. Viime kuukausina olen kiertänyt Oulun, Turun, Tampereen ja Joensuun välisellä isolla alueella.

Katajanokka Helsinki ilmakuva

Näytetään parhaat puolesi

Olen kokenut markkinoinnin suunnittelija, joka on erikoistunut brändäyksiin ja konseptisuunnitteluun. Luonnollisesti hyödynnän kokemukseni kuvasuunnittelussa, vaikka en itse olisikaan suunnittelemassa kohteen markkinointia.

Jos kuvissa on juuri oikeanlainen sisältö ja viesti, riittää vähempikin myyntipuhe. Kuvalla luodaan ensivaikutelma ja se rakentaa mielikuvaa tekstiä ja puhetta tehokkaammin. Kuva on totta!

Honkatalot huvila, Pälkäne

Korkea laatu myy paremmin

Valokuvaan paljon rakennettua ympäristöä, arkkitehtuuria ja maisemia mm. rakennusyhtiöille, arkkitehtitoimistoille, matkailulle ja kaupungeille. 

Suomi100 Oulu 1948Suomi100 Oulu 2016

Kuvien tekninen laatu on erittäin korkea. Suurimmat kuvat ovat olleet tarkkuudeltaan lähemmäs 300 miljoonaa pikseliä ja kuvista on tehty jopa yli 40 m pitkiä kuvasuurennoksia ulkokäyttöön. 

Pekuri OriginalPekuri Kuningas

Kuvankäsittelyä ja kuvien digitaalista rakentamista olen tehnyt pisimpään Suomessa vuodesta 1989. Yhdistän valokuvaan 3D-elementtejä ja rakennan keskeneräiset osat digitaalisesti valmiiksi.

Teknisistä kuvauksista mainittakoon ns. aerial mapping eli ilmakartoitus, jossa alue kuvataan kauttaaltaan. Kuvista rakennetaan mittatarkka aluekuva. Lisäämällä viistokuvat, voidaan rakentaa pyöriteltävä 3D-kuva. Kuvaamme myös 360-kuvia niin sisällä, ulkona kuin ilmakuvina.

Aerial Mapping
Kasvimuseo

Museorakennus suunniteltiin
Suomen kuninkaalle.
Linnan suunnitteli
Gustaf Nyström.

Kahvila

Empiretyylisessä
puutalossa sijaitsee
Kahvila Viola.

Kasvihuoneet

Näyttävä kasvihuone
koostuu saleista, joissa
on 1300 kasvilajia
pohjoisesta etelään.
Lue lisää.

Evoluutiopuu

Ulkopuutarha muodostuvat
evoluutiopuusta.
Lue lisää.

Arboretum

Puulajipuiston kokoelma
kiertää aluetta.
Lisätietoa blogeista..

Kuvausprojekti voi olla vuosien mittainen tai kuvauskohteena onkin paikan historia tai visio tulevaisuudesta. Skyfox toteutti Suomi 100 -juhlavuoden virallisen projektin Oulun kaupungin muutoksista. Tampereen kaupungille ja eri arkkitehtitoimistoille kuvataan alueita ja kohteita, joita ei ole vielä olemassa tai tulevat muuttumaan. 

Tampereen seurakunnalle ja Pirkkalan kunnalle kuvattiin valokuvia ja videomateriaalia eri vuodenajoista, jotta aina on kuvia meneillään olevasta vuodenajasta.

Videot

Suositut kevytversiot

Valokuvauksen yhteydessä kuvattu laadukas videoleike tai kevyt tarina on edullinen vaihtoehto kalliimmalle videotuotannolle ja virkistävä vaihtoehto valokuvalle somessa ja myyntiesityksissä. Äänet päälle!

Valokuvista animointi

Valokuvilla saa näyttäviä animaatioita / videoita. Oheinen esimerkki on Kauppakortteli Pekurin mainosvideo (ilman ääntä) kävelykatu Rotuaarin digitauluihin. Kuningas kuvattiin Skyfoxin studiolla Tampereella.

Alla teille koottu galleria työnäytteistä aiheittain.

Esitellään kohteen suhdetta sen ympäristöön. Rakennus on aina osa ympäristöään.

Itse kiinteistö esitellään useista kuvakulmista ja varsinkin parhaasta.

Yksityiskohdat voivat olla rakennuksen tunnistettavia teknisiä tai visuaalisia osia.

Arkkitehtuuria, sisustusta ja luovia ratkaisuja kannattaa esitellä sisäkuvilla.

Alla linkit verkkosivuston muihin portfolioihin

Työminä

– mainostoimisto- ja valokuvaajayrittäjä
– Gordionpro:n idean isä ja perustajaosakas
– digitaalista kuvankäsittelyä vuodesta 1989
– asunut Oulussa, Helsingissä, Espanjan Aurinkorannikolla ja nyt Tampereella

www.skyfox.fi
www.kluu.fi
www.gordionpro.fi


Valokuvaajamestari

Olen aina työssäni markkinoinnin parissa päässyt katsomaan maailmaa innovaatio- ja bisneslasien läpi, vaikka mainostoimistoyrittäjänä olen toiminut vasta vuodesta 2007 ja ammattivalokuvaajana vuodesta 2012. Sittemmin olen suorittanut sekä tuotekehittäjän- että valokuvaajamestarin tutkinnot. Saamieni palautteiden mukaan asiakkaani ovat hyötyneet laaja-alaisesta osaamisestani.

Vapaa-aikana

Harrastan mm. ilmailua, maastopyöräilyä, paritanssia ja vaativampaa kokkailua. Olen aktiivinen yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, josta mainittakoon pelastustyön kehittäminen, yrittäjyyskasvatus nuorille, keksinnöllisyyden edistäminen yrityksissä ja politiikka.

Olen mukana mm. Tampereen kauppaseurassa ja jo 90-luvulta asti RT/OT-toiminnassa. Politiikka (Kok) on vienyt erilaisiin hallituspaikkoihin, joista tuorein on Pohjoismaiden vanhin ammattilaisten teatterifestivaali Tampereen Teatterikesä.